Milletvekili Kırcalı, yayımladığı mesajda

Mondros ve Sevr'le kendisine dayatılmak istenen ağır koşulları kabul etmeyen Aziz Milletimiz, Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışıyla başlattığı kurtuluş mücadelesini 30 Ağustos'ta kesin zaferle sonuçlandırmıştır.

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün savaş planı, Aziz Milletimizin inancıyla birleşerek büyük bir zafere dönüşmüştür.

Bu zaferle, sadece vatan toprakları düşmandan kurtarılmamış, milletimiz, iradesine boyunduruk vurdurmayacağını, istiklal ve istikbaline gölge düşürmeyeceği tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde millet iradesine ve egemenliğine dayalı bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla çağdaş uygarlığı yakalama yarışına girilmiştir.

Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti olan ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefini, Millî Mücadele ruhuyla sürdürüyoruz. Cumhuriyetimizin yeni asrına “Türkiye Yüzyılı” adı da bu anlayışla verilmiştir.

Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de atacağımız yeni adımlarla ülkemizin gücüne güç katacak, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartacağız. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu gerçekleştireceğiz.

Bunu da 85 milyon olarak el ele, gönül gönüle vererek başaracağız. Nice zorluğun üstesinden gelmiş, nice saldırıyı göğüslemiş, nice oyunu bozmuş bir millet olarak, yarınlarımızın bugünümüzden çok daha aydınlık ve müreffeh olacağına yürekten inanıyoruz.

Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin.

Terör bağlantısı nedeniyle Bafralı bir kişinin mal varlığı donduruldu Terör bağlantısı nedeniyle Bafralı bir kişinin mal varlığı donduruldu

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Editör: TE Bilişim