Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Resmi Gazete'de yayımlanan Samsun Şehir Hastanesi-Kamu Kampüsü arasında yapılacak yeni tramvay hattı ile ilgili karar sonrası, yeni tramvay hattının hangi duraklara gideceğini de açıkladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Şehir Hastanesi-Kamu Kampüsü Hattında yapılacak yeni tramvay hattının sadece Şehir Hastanesine gitmeyeceğini belirtti. Doğan, Samsun'da yapılacak yeni tramvay hattının Şehir Hastanesi ile birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kamu Kampüsüne de gideceğini söyledi.

YENİ TRAMVAY HATTININ PROJE İHALESİ YAPILDI
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Şehir Hastanesi-Kamu Kampüsü güzergahında yapılacak yeni tramvay hattı ile ilgili Gazete Gerçek'ten Haydar Öztürk'e yaptığı özel açıklamada, yeni tramvay hattının proje ihalesinin yapıldığını belirterek, projeyi yapacak firmanında belli olduğunu söyledi.

MALİYETİ 10 MİLYAR TL'Yİ BULACAK
Halit Doğan yaptığı açıklamada, Samsun Şehir Hastanesi'ne tramvay hattı ile ilgili projenin 31 Mart yerel seçiminde vaatleri arasında yer aldığını hatırlatarak, "Seçimden hemen sonra Ankara'da bu tramvay hattının yapılması ve hattın sadece Şehir Hastanesi'nden ibaret olmaması için 5 aydır ilgili bakanlıklarla görüşmeler yaptık. Ve nihayetinde sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yeni tramvay hattının yapımı ile ilgili karar yayımlandı. Bu hat sadece Şehir Hastanesinden ibaret olmayacak. İlkadım ilçemizde kuzey-güney istikametinde Kamu Kampüsü ve Eğitim Araştırma Hastanesi, yine Canik ilçemizde Şehir Hastanemizi, Tekel sapağından  bağlayacak. Ve bu sayede de Samsunumuza yeni bir ulaşım aksı kazandırılmış olacak. Bu güzergahlar ile Kentsel Dönüşüm yapmayı planladığımız alanlarda gelişim hızıda artacak. Samsun için çok önemli bir proje. Yaklaşık maliyeti 10 milyar TL'yi bulacağını düşünüyoruz" dedi.

DOĞAN, ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ
Doğan, Samsun'a yapılaacak Kılıçdede-Şehir Hastanesi ve Kamu Kampüsü arasında ki yeni tramvay hattı ile ilgili açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek şunları dile getirdi:
"Sayın cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu ve yayımlanan bu karar, Cumhurbaşkanımızın Samsun'a sevgi ve güveninin ve Samsunlulara verdiği önemin bir göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu'na, bakanlık bürokratlarına, süreçte desteklerini esirgemeyen TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız ve Samsun Milletvekilimiz Mehmet Muş'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarımız Yusuf Ziya Yılmaz ve Çiğdem Karaaslan ile birlikte milletvekillerimize ve belediyede ki çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Samsun'umuza hayırlı uğurlu olsun. Allah bize bu yatırımı 5 yıl içinde bitirip, hayaat geçirmeyi nasip etsin."

Samsun’da Coğrafi işaretli ‘Salıpazarı Kestane Balı’na özel tanıtım Samsun’da Coğrafi işaretli ‘Salıpazarı Kestane Balı’na özel tanıtım

Editör: Haber Merkezi