Bafra Belediyesi

Bafra Belediyesi Ges Projesi İhale Aşamasında

Bafra Belediyesi, kendi enerjisini üretmek için bir süre önce başlattığı güneş enerjisi santrali projesinde adım adım ilerliyor.

Abone Ol

İlçeye kazandırmak için üzerinde hassasiyetle çalışılan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinde ihale aşamasına gelindi.

Sürdürülebilir Şehirler Ek Finansman II kapsamında hayata geçirmeye hazırlandığı proje Dereler Mahallesi 116 ada 13 parselde hayata geçilecek.

Kamu İhale Kanununun 3 maddesinin c fıkrası gereğince CQS (Cost Quality Selection-Danışman Niteliklerine Bağlı Seçim) yöntemi ile firma seçimi için ilgi bildirimi ilanı Bafra Belediyesi web sitesi üzerinden yayınlanarak, firmaların gerekli belgeleri 08 Kasım 2024 tarihine kadar iletmesi istendi. Çevre Sosyal Yönetim Planı da Belediye sitesinde yayınlandı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, söz konusu yenilenebilir enerji projesinin belediye bütçesinden önemli bir yükü alacağını ve çok kısa sürede kendisini amorti edeceğini vurgulayarak “Geleceğimizin sürdürülebilirliğini önemsiyor; bu amaçla Bafra’mızı yenilenebilir enerji ile buluşturuyoruz. Gelişme düzeyine bağlı olarak enerji ihtiyacı gittikçe artan Bafra’mızda Türkiye Yüzyılı’na yakışır şekilde yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Hedefimiz Kendi enerjimizi kendimiz üreterek ülke ekonomisine girdi sağlamak” şeklinde görüş belirtti.

İhaleye, ülke çapında bu sektörde faaliyet gösteren firmaların katılması bekleniyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER PROJESİ İLGİ BİLDİRİM İLANI (REOI) (DANIŞMANLIK HİZMETLERİ – FİRMA SEÇİMİ)

BAFRA GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ PROJESİ ÇEVRESEL VE SOSYAL YÖNETİM PLANI