Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüş, Türk Bayrakları ve mehteran takımı eşliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar devam etti. Akşam ezanı okunmasının ardından meydanda namaz kılınarak dualar edildi. Etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,"Şanlı tarihimizden ders alarak suretleri değişen, fakat amaçları aynı olan ihanet şebekelerine, en güzel cevabı, yaşananları unutmadan, rehavete kapılmadan vatanımızı, en iyi şekilde muhafaza ve müdafaa etmeye kendimizi adayarak sağlayacağız." Dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç;15 Temmuz ölmekten değil,abdestsiz ölmekten korkup süs havuzlarından abdest alıp kurşunlara koşan halkımızın zaferi,15 Temmuz şehit düşerken bayrağımızı elimizden düşünmeyenlerin zaferidir. Hep beraber meydanlara inenlerin zaferidir. 15 Temmuz halkımızın medyalara davet eden Sayın Cumhurbaşkanımızın, muzaffer'in bu zafer Türk milletinin zaferidir." Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı ile halka hitap etti. Meydana gelen vatandaşlara 15 Temmuz görüntülerinin yer aldığı videolar izlettirildi, öğrenciler tarafından şiirler okundu, 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı, şehitler için Kur'an tilaveti ve ilahi dinletisi yapıldı, dua edildi. 15 Temmuz temalı şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Gece saat 00.13'te tüm camilerde sela okunmasıyla program tamamlandı. Etkinliğe, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz,Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, daire kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bafra’nın yeni Kaymakamı Orhan Pamuk’un tüm kitaplarını imha ettirdi. Bafra’nın yeni Kaymakamı Orhan Pamuk’un tüm kitaplarını imha ettirdi.

Editör: Tahsin Kurumahmut