2 Temmuz 2024 tarihli ve 32590 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Atama Kararları doğrultusunda birçok il ve ilçedeki kaymakamların görev yerleri değişti.

Kararnameye göre, İstanbul Beylikdüzü Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Bafra Kaymakamlığına atandı.

Mustafa Altınpınar, Türkiye'de görev yapan 701 kaymakamdan biri. Ancak Altınpınar'ın öylesine bir icraatı var ki adını şimdiden tarihe yazdırdı! Isparta'nın Sütçüler ilçesindeyken görüşlerini beğenmediği Orhan Pamuk'un kitaplarının imha edilmesi talimatını veren kişi Mustafa Altınpınar'dan başkası değildi.

Belediye başkanıyla küstü

Bafra'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde anma programı Bafra'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde anma programı

İşte o Mustafa Altınpınar, 1.5 yıl önce Sütçüler'den Diyarbakır'ın Dicle ilçesine atandı ancak burada da kısa sürede kendisinden söz ettirmeyi başardı. Görüşlerini beğenmediği için DTP'li Belediye Başkanı Abdullah Akengin'e 'küsen' Altınpınar, kaymakamlık ve belediye başkanının resmi konutları arasına beş metrelik bir duvar ördürdü.

KOMİSER YARDIMCISI

Sivas Şarkışla 1974 doğumlu, 50 yaşındaki Kaymakam Mustafa Altınpınar’ın Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1996 yılında bitirdikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde komiser yardımcısı olarak göreve başladığı ve 2.5 yıl süreyle bu rütbede görev yaptığı ortaya çıktı. Altınpınar’ın 25 Mayıs 2004’te atandığı Isparta’nın Sütçüler İlçesi, kaymakam olarak ilk görev yeri.

Kaymakam Altınpınar, kitap toplatma kararına gerekçe olarak Orhan Pamuk’un yabancı bir yayın organına Türkiye’nin Ermeni soykırımı iddialarını kabul etmesi gerektiği yönündeki açıklamasını göstermişdi.

Editör: Tahsin Kurumahmut