Bafra Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda gündem dışı konulara değinen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) atık toplamada usulsüzlük iddialarına yanıt verdi. Kılıç, CHP'li Meclis Üyesi Turgay Bayrak'a "Siyasette yenisiniz bunların size faydası olmaz" dedi.

Atık İhalesine İlgi Yok

Başkan Kılıç, üç yıl önce atık toplama için ihale açıldığını ancak hiçbir firmanın ihaleye katılmadığını ve katılan firmaların da teklif vermediğini ifade etti. Bu nedenle belediyenin, bir firmayla anlaşarak atık toplama işini sürdürdüğünü açıkladı. "Sözleşmenin süresi doldu, şimdi yeni bir ihale yapılacak. Eğer bu sefer firmalar ihaleye katılırsa, en yüksek teklifi verene işi vereceğiz" diyen Kılıç, bu işin cazip olmaması nedeniyle firmaların ihaleye girmediğini vurguladı.

"CHP’nin Suç Duyurusu Şovdan İbaret"

Başkan Kılıç, CHP’nin suç duyurusunun şov amaçlı olduğunu dile getirerek, "Biz çiğ süt içmedik ki karnımız ağrısın. Saklayacak hiçbir şeyimiz yok. CHP'nin suç duyurusunda bulunması şovdan başka bir şey değil" şeklinde konuştu. CHP Meclis Üyesi Turgay Bayrak’a yönelik olarak da, "Geçen toplantıya çizmeyle geldiniz. Bunlar hep şov dedi.

Samsun’un Eski Valisi Merkeze çekildi. Samsun’un Eski Valisi Merkeze çekildi.

Atık ihalesiyle ilgili olarak diğer belediyelerin süreci nasıl yönettiğini sorgulayan Turgay Bayrak, neden burada ihaleden sonuç alınamadığını sordu. Başkan Kılıç ise "Varsa çevrenizde firma, yönlendirin ihaleye girsinler. Yeter ki biri alsın bu işi" diyerek eleştirilere cevap verdi.

Editör: Haber Merkezi