Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) ve Bafra Belediyesi koordinasyonunda yürütülen ve ilçede uzun yıllara yayılan altyapı ve içme suyu sorununa kökten çözüm bulma hedefindeki çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu

Başkan Kılıç, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“YOĞUN BİR ÇALIŞMA TEMPOSUNDAYIZ”

“İlçemizde SASKİ çalışmaları devam ediyor. Söz konusu çalışmalar doğrultusunda belki şehir merkezinde ses fazla çıkıyor lakin Alaçam Caddesi, Ali Kale Caddesi gibi trafiğin yoğun olduğu yerlerde asfaltın yükselmemesi için 5-6 cm kazı yapıldı. , Ali Kale Caddesinde asfalt çalışmaları devam ediyor. Son dönemde hayli yağış olması nedeniyle asfalt kaplama yapılamadı. Kısa süre içerisinde her iki caddenin de asfalt kaplama işi bitirilecek. Bunun yanında özellikle Atatürk Bulvarı ve Alparslan Türkeş Parkı karşısında da asfalt çalışmaları tamamlanacak. Bu noktalar merkezi alanlar olduğu için trafik açısından bizim için öncelikli noktalar. Ara sokaklarımızda parke, kaplama ve yama çalışmalarımız devam ediyor.

“İŞİN SIKINTILI KISMI GERİDE KALDI”

Zabıta ekiplerimiz çalışmaların gerçekleştirildiği yerlerde görevlerini gayretle yerine getiriyorlar. İlçenin her noktasında yoğun bir çalışma programı uygulanıyor. İşin sıkıntılı tarafı geride kaldı. İnşallah yılsonuna kadar Bafra’da bu çalışmaların büyük bir kısmı tamamlanmış olacak. Kalan birkaç mahallemizde de çalışmaların hızla tamamlanması için çaba sarf edilecek. Özellikle ara sokaklarda parke taşı, ana yollarda ise asfalt çalışması yapmaya çalışıyoruz. İdare edebilecek noktalarda ise zaman kazanma ve hızlı hareket edebilme adına önümüzde kış mevsimi olduğu gerçeği ile yama yapıyoruz. Asfalt yama yapılan yerlerin hepsinin böyle kalacağı anlamına gelmez. Yama yapılan yerlerde de mutlaka parke yapacağımız yerler var.

“ÜSTYAPIYI BİZ ÜSTLENDİK”

İlçemizin yıllara yayılmış altyapı ve içme suyu sorunundan kurtulabilmek için SASKİ ile birlikte çalışıyoruz. SASKİ’nin altyapısını tamamlandığı yerlerde bizler de işin bir an önce tamamlanması için görev tanımımızın içerisinde olmamasına rağmen üstyapı işlemlerini üstlendik. Bu doğrultuda ekiplerimiz gece gündüz ayrımı olmaksızın yoğun bir gayretle çalışıyor. 21 Mahallede aynı anda bir çalışma var. Özellikle Mevlana, İshaklı, Kemalpaşa, Gazi Osman Paşa, Gazi Paşa ve Fatih Mahallelerimizde çalışmalarımız büyük ölçüde bitti. Çilhane ve Büyükcami Mahallerimizde ana hatlar döşendi. Evsel bağlantılar yapıldı. Ekiplerimiz parke taşı döşeme çalışmalarını gerçekleştiriyor. Söz konusu altyapı çalışmalarında ilçe merkezine gelmiş bulunuluyor. Atatürk Bulvarı, Ali Kale Caddesi, Alaçam Caddesi gibi trafiğin yoğun yaşandığı noktalarda, gürültü ve sesle birlikte yağan yağmurlar sonrası vatandaşlarımızın mağduriyeti hâsıl oluyor. İlçede altyapı çalışmaları kendi içerisine birkaç işlemi barındıran bir uygulama.

BAŞKAN HAMİT KILIÇ’IN MEVLİD KANDİLİ MESAJI BAŞKAN HAMİT KILIÇ’IN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

“MECLİSİMİZ SORUNU ÇÖZEN OLARAK ANILACAK”

Bafra’mızın kronik sorunlarına nihai çözüm bulabilmek adına yaklaşık 150 km içme suyu ve kanalizasyon hattı komple yeniden yapılıyor. İlçemiz son zamanlarda geçmişle kıyaslandığında aşırı miktarda yağmur aldı. Son yağan yağmurlar sonrası çok ciddi sorunlar yaşamayışımızın sebebi de aslında söz konusu altyapı çalışmaları. 150 km içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmalarında ilçenin neredeyse tamamı kazıldı, boru döşeniyor, üstü kapatılıyor, asfalt, yama yapılıyor taş döşeniyor. Kolay bir işlem değil. Tepkileri biliyor, olumsuz söylenen sözleri de duyuyoruz. Bütün bu eleştirileri Bafra’nın geleceği için göğüslüyor, katlanmaya değer buluyoruz. Kadirşinas vatandaşlarımızın sabır, hoşgörü ve desteği ile sürdürülen çalışmalar meyvesini kısa süre içerisinde verecek. Bütün bu çalışmalar tamamlandığında herkes bizlere, verilen yetkiye istinaden meclisimize teşekkür edecek. İnşallah bu meclisimizin, önceki meclisimiz gibi Bafra’nın altyapı sorununu çözen meclisler olarak anılacağını düşünüyorum.”

Editör: Haber Merkezi