Bafra Pidesinin Gastronomi dünyasının önemli kaynaklarından biri olan Taste Atlas, Dünyanın En İyi Ekmekleri (Top Ten Breads) listesinde yer almasının birçok açıdan önem taşıdığının altını çizen Başkan Kılıç, “Bafra pidesi, dünya çapında büyük bir başarı elde etti. Bafra Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından 2009 yılında "Coğrafi İşaret" olarak tescillenen pidemiz artık sadece Türkiye’nin değil, dünyanın damak tadında yer edecek, dünyanın en iyi yemek şehirleri arasına Ülkemizden Gaziantep, Hatay, Afyonkarahisar, Kayseri ve Adana’dan sonra Samsun’umuzun da geçmişten günümüze kadar gelen geleneksel mutfağı ile UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nın gastronomi kategorisine girmeyi başarmasında meşale olacağına inanıyorum” dedi.

Listede, ilk sırada Bafra pidesi, 2'nci sırada Samsun pidesi yer aldığını hatırlatan Başkan Kılıç, “Dünyanın en kapsamlı yemek veri tabanlarından biri olan TasteAtlas’ın bu listesi, Türk Yemekleri ne kadar değerli ve lezzetli olduğunu bir kez daha kanıtladı. Özellikle Bafra ve Samsun pidesi, kendine has tatlarıyla artık dünya damak tadından önemli bir yer edinmiş durumda. Türk mutfağının bu başarısı, hem Bafra’mız için büyük bir gurur kaynağı oldu hem de Türkiye'nin gastronomi turizmine büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Kılıç Canlı Hayvan Pazarını Ziyaret Etti Başkan Kılıç Canlı Hayvan Pazarını Ziyaret Etti

Söz konusu platformun, daha önce Türkiye’den katmer ve mercimeğin yer aldığı bir liste hazırladığını belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç sözlerini, “Ülkemizin, iki pidesiyle "dünyadaki en iyi 10 ekmek" başlıklı listeye zirveden giriş yapmasında katkısı sağlayan, elde edilen başarının hamurunda emeği olan, yüklendiği sorumlulukla mesleğini en seçkin şekilde icra eden Bafra’mız ve ülkemizin pek çok ilinde damaklarda iz bırakan firma ve kurumlara kalbi teşekkürlerimi iletiyorum. Öznesinde Bafra olan her başarının destekçisi, takipçisi alkışlayanı olmayı sürdüreceğiz” şeklinde tamamladı.

Editör: Tahsin Kurumahmut