Türk Standardları Enstitüsü (TSE), dondurmanın kalite standartlarını yeniledi. TSE, dondurmalardaki meyve oranlarını belirleyen TS 4265 standardını güncelleyerek yeni düzenlemelere imza attı.

Yeni düzenlemeye göre, dondurmanın içindeki normal meyve oranının en az yüzde 15, tropik ve asitli meyvelerin yüzde 10, sert kabuklu meyvelerin ise yüzde 5 olması gerekecek.

Çeltik Araştırmacısı Dr. Halil Sürek, Bafra Ziraat Odası'nı ziyaret etti Çeltik Araştırmacısı Dr. Halil Sürek, Bafra Ziraat Odası'nı ziyaret etti

TSE, dondurmanın kendine özgü renk, koku ve tat özelliklerini koruması gerektiğini belirtirken, hacim genişlemesini de yüzde 100 ile sınırlandırdı. Bu değişikliklerin, dondurmanın kalitesini ve güvenliğini artırmayı hedeflediği vurgulandı.

Ayrıca, dondurmanın ambalajının ürünün özelliklerini koruyacak şekilde ve mevzuata uygun olması gerektiği ifade edildi. Ambalaj üzerinde firma bilgileri, standart numarası ve son tüketim tarihi gibi bilgilerin yer alması zorunlu olacak. Dondurmanın eksi 18 derecede saklanması ve korunması gerektiği hatırlatıldı.

Meyve içerikleriyle ilgili yeni düzenlemelerle birlikte, kakao ve vanilya gibi diğer bileşenlerin oranlarına ilişkin herhangi bir sınırlama getirilmediği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi