Milyonlarca emekli, Temmuz'da belirlenecek olan 6 aylık enflasyon farkının açıklanmasını bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı enflasyon farkını açıkladıktan sonra 5 aylık enflasyon farkının netleştiğini duyurdu.

TÜİK verilerine göre, Mayıs ayı itibarıyla aylık enflasyon yüzde 3,37, yıllık enflasyon ise yüzde 75,45 olarak açıklandı. Bu veriler doğrultusunda 5 aylık enflasyon farkı yüzde 22,71 olarak belirlendi. Emekliler, maaş zammını merakla beklerken bayram ikramiyelerinin hesaplara yatırılacağı tarih de kesinleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, geçen yıl 2 bin TL olan bayram ikramiyelerine bu yıl yüzde 50 zam yapılarak 3 bin TL'ye çıkarıldı. Bayram ikramiyeleri, emeklilerin hesaplarına 10-14 Haziran tarihleri arasında yatırılacak.

Samsun'da AK Parti il ve İlçe Başkanlarında değişime gidecek! Samsun'da AK Parti il ve İlçe Başkanlarında değişime gidecek!

Emekliler, maaşlarının yetersizliğinden yakınırken bayram ikramiyelerinde artış beklemeye devam ediyorlar. Hayatın giderek pahalılaşmasıyla zor günler geçiren emekliler için umut ışığı Meclis'ten geldi.

Kurban Bayramı öncesinde, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere verilen bayram ikramiyesinin asgari ücret tutarında artırılması için kanun teklifi sundu.

Gürer, bayram ikramiyesiyle alınan 3 kilo pirzolaya dikkat çekerek, "Kurbanlık koyun alabilmek için bayram ikramiyesi asgari ücret seviyesinde olmalıdır." Dedi.

Fethi Gürer, Meclis'e sundukları kanun teklifiyle ilgili olarak, emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin özellikle Ramazan ve Kurban Bayramları'nda, ekonomik kaygılardan uzak bir bayram geçirmelerini sağlayacak düzeyde olması gerektiğini belirtti.

Gürer, yaklaşan Kurban Bayramı için belirlenen 3 bin TL gibi düşük bir bayram ikramiyesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Özellikle ekonomik krizin etkilerinin arttığı bir dönemde ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL olduğu bir ortamda, birçok emeklinin kurbanlık alabilme olasılığının ortadan kalktığını vurguladı.

Bu durumda, en düşük kurbanlık fiyatlarının 12 bin TL ile 15 bin TL arasında olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bayram ikramiye tutarının revize edilmesinin kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu belirtti.

Bayram ikramiyelerine sadece bir hafta kala Meclis'e sunulan teklifin kabul edilmesi durumunda, emeklilere verilecek bayram ikramiyesi tutarı güncellenecek.

Editör: Tahsin Kurumahmut