Önümüzdeki haftadan itibaren zamlı emekli maaşları ödenmeye başlayacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam alacağı belli oldu. Ancak bazı emeklilerin kök maaşı düşük olduğundan, zamlı maaşları dahi hâlâ ödenen 10 bin liranın altında kalacak.

AKP kurmaylarının, en düşük emekli maaşlarıyla ilgili yeni bir düzenleme için hazırlık yaptığı öğrenildi. Ancak henüz kesinleşmiş bir tablo veya rakam bulunmamaktadır. Bu konuda gündemdeki sorular ve tartışmalar devam ediyor.

YENİ DÜZENLEME

AK Parti kurmaylarının, sadece en düşük emekli maaşı üzerinde bir düzenleme hazırlığı yaptığı ve bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verileceği öğrenildi. Henüz net bir tablo veya rakam belirlenmedi. Bu düzenleme için Meclis'te bir yasa çalışması yapılması gerekiyor. Bu süreçte kesin rakam ortaya çıkacak. Konuyla ilgili gündemdeki sorular ve tartışmalar devam ediyor.

10 BİN TL'DEN 12 BİN TL'YE ÇIKABİLİR

ATM'lerden para çekmek için artık bu belge zorunlu! ATM'lerden para çekmek için artık bu belge zorunlu!

Kulislerdeki bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması öngörülüyor. Bu rakam Meclis'teki çalışmalar sırasında netleşecektir.

Editör: Tahsin Kurumahmut