Enerjide eğitim, Eğitimde Enerji !!!

Abone Ol

 Petrol ve doğalgaz kaynakları çok sınırlı olan ülkemiz, enerji ihtiyacını

1.    İthalat ile (petrol, doğalgaz) Çok düşük miktarda ülkemiz kaynaklarından.

2.    Kömürden (taşkömürü, linyit ;Termik Santral)

3.    Sıcak sudan ( Jeotermal)

4.    Akar sudan (Hidroelektrik)

5.    Havadan (Rüzgar)

6.    Doğal ısıdan ( Güneş) elde etmektedir.

Bu enerji üretim elemanlarından fosil kaynaklı olanlar yani petrol ve kömür, çevre bakımından çok da kullanmayı arzu etmediğimiz maddeler olmasına rağmen, şu an için dünyada teknolojisinin en ileri olduğu enerji üretim tipleri olmaktadır.

Bu yüzden teknolojik gelişim ile enerji üretimi ve çevre faktörünü bir arada ele almanın,  her zaman doğru hedefe ulaşmak gibi bir hasleti vardır.

Enerji üretimi konusundaki çeşitliliğimizi arttırmadan ülkemizin kalkınması mümkün olmayacaktır. Enerji üretim çeşitliliğinin arttırılması ise ancak üst düzey eğitim ve buna bağlı ar-ge (araştırma geliştirme faaliyetleri) ile mümkün olabilecektir.

Eğitimin enerjisinin ve kalitesinin yükseltilmesi sayesinde enerjinin üretiminin yüksek eğitim kalitesine sahip olacağı aşikârdır.  “Enerjini üretim eğitimi” sayesinde yeni enerji kaynaklarına daha kolay ve daha ucuz ulaşacağımızdan önümüzdeki yıllarda verdiğimiz bu yüksek enerjili eğitim sayesinde kaliteli, temiz ve ucuz enerji kaynaklarına sahip olabileceğiz.

Şimdilerde 3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde Allah’ın nimeti dalgalardan enerji elde etme çalışmalarının yapıldığını ve bu konuda ekonomik ve endüstriyel çözümler üretilerek optimum enerji kaynağı üretimi çalışmaları yapıldığını gururla müşahede ediyoruz.  Gururlanmak hakkımız olsa da bu asla bizi şımartmamalı ve dünyanın ne kadar da hızlı döndüğü gerçeğini unutturmamalıdır.

Yine yeni enerji arayışı çerçevesinde dünyayı takip etmeye devam etmekte olan ülkemiz, toprağın derinliklerinden ısı çekmek vasıtası ile evlerin enerji ihtiyacının karşılanmasından tutun da, bazı ağaçların sürekli enerji üretim tesisi gibi çalıştıklarından hareketle bunları kondansatörler vasıtası ile elektrik enerjisine dönüştürmeyi başarmak üzeredir.

Yine rüzgarı bol, güneşi bol bir memleket olan ülkemizde, rügardan ve güneşten elde edilecek olan yenilenebilir enerji üretim cihazları (yerli) sayesinde 60 milyar dolar olan enerji dışa bağımlılık bedelimizi çok kısa sürede azaltacağımız kesindir.

 

Tüm bu çalışmaların temelindeki görmezden gelinemeyecek gerçeklik ise;

Enerjideki yüksek düzeyli eğitim için mutlaka ve mutlaka eğitimin enerjisini ve kalitesini yükseltmemiz gerekmektedir.

Selim Bilâl ……….