Ehliyette üst sınır değişti: Yaşını dolduranlar artık araç kullanamayacak Ehliyette üst sınır değişti: Yaşını dolduranlar artık araç kullanamayacak

Bakan OSGB; bünyesinde A-B-C sınıfı, az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerine hizmet verme yetkisine sahip uzmanlar ile iş güvenliği ve sağlığı, işçi eğitimi konusunda derin tecrübelerini çözüm ortaklarıyla paylaşıyor.

İş sağlığı ve güvenliğinin başlıca amaçlarını açıklayan Bakan  OSGB yönetim kurulu başkanı Furkan Bakan; ''İşyerlerindeki riskleri tamamen ortadan kaldırmak ya da zararları en aza indirmek,çalışanların sağlığını fiziksel, ruhsal ve tıbbi açıdan korumak ve geliştirmek bizim uzmanlık alanımız.Çalışanları çalışma koşullarının olumsuz etkilerinden korumaya,ortaya çıkan sağlık zararlarını, meslek hastalıklarını tespit ederek tedavilerini sağlamakta bizim sorumluluğumuzda.Uğradıkları iş kazası veya meslek hastalığı sonucu zarar gören çalışanların uygun işlerde çalışmalarına olanak sağlamak,meydana gelen zararların derecelerini objektif, bilimsel ve etik yollarla tespit etmek ve değerlendirmek,maddi ve manevi zararları ortadan kaldırmak uzmanlarımızın yükümlülükleri arasında yer alıyor'' dedi.

Hizmet standartlarını en üst seviyede tutan, kolay ulaşılır ve çözüm odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Bakan OSGB, iş sağlığı ve güvenliği alanında faaliyet göstermeye başlayan ilklerden olma özelliğini taşırken Samsun Bölgesinde en büyük firma konumunda.

ÇALIŞANLARA EĞİTİM

Her yıl, inşaat sektöründe meydana gelen iş kazaları hem çalışanlar hem de sektör açısından ciddi bir sorun teşkil ettiğini belirten Furkan Bakan, "Bu kazalar sadece iş gücü kaybına neden olmakla kalmaz, aynı zamanda maliyetlerin artmasına, projelerin gecikmesine ve en önemlisi insan hayatının kaybedilmesine yol açabilir. İnşaat sektörü, iş sağlığı ve güvenliği açısından özellikle dikkat gerektiren bir alandır. Bu alanda personel yetiştirmek ve eğitmek, çalışanların güvenliğini sağlamak için temel bir öneme sahiptir. Bu konuda Bakan OSGB olarak bazı çalışmalar yapmaktayız. Bu anlamda inşaat sektöründe çalışan personelin iş sağlığı ve güvenliği konusunda düzenli eğitimlere tabi tutmaktayız. Ayrıca teorik bilginin yanı sıra, gerçekçi simülasyonlar, acil durum tatbikatları ve iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine ek olarak pratik uygulamalar düzenliyoruz. Öte yandan inşaat alanında iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları sürekli gözden geçirerek iyileştirilmeler yapmaktayız. Bu adımlar, inşaat sektöründe çalışan personelin iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlenmesini ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturulmasını destekler ve verimliliği arttırır" diye konuştu.

KAZALAR ÖNLENEBİLİR

İş sağlığı ve güvenliğinde inşaat sektörüne değinen Furkan Bakab, "İnşaat sektöründe iş kazalarını önleme çabaları, herkesin sorumluluğunda olan bir konudur. Eğitim, teknoloji, düzenli denetimler ve işbirliği ile birlikte alınacak tedbirler, bu sektörde çalışanların güvenliğini artırabilir ve iş kazalarını minimize etmede önemli bir rol oynayabilir. Bakan  OSGB olarak her kazanın önlenebilir olduğunu ve herkesin güvenli bir iş ortamına sahip olma hakkı olduğu gerçeğiyle hareket etmek ve ettirmek temel ilkelerimizdendir" şeklinde konuştu.

SEKTÖRDE İSTİHDAM

Hem iş sağlığı ve güvenliği standartlarını yükseltmeyi hem de çalışanların daha güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlayarak istihdamı desteklediklerini belirten Furkan Bakan "Çalışma ortamlarında güvenli bir atmosfer sağlayarak çalışanların sağlığını korurken aynı zamanda istihdamı destekleyerek ekonomik büyümeye katkı sağlıyoruz" dedi.

Samsun ve İlçelerinde  Hizmet almak istiyor ve aklınızda bir çok soru varsa 0533 923 29 11 numarasından bizimle iletişim kurabilirsiniz 

Editör: Tahsin Kurumahmut