Bafra Sedde yolunda gerçekleştirilen etkinlik, şiir severlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Kaymakam Ertürkmen etkinlikte yaptığı konuşmada, Bafra halkına teşekkürlerini sunarak, "Şiir benim için çok önemli. Duygularımı, düşüncelerimi şiirlerde bulabiliyorum. Biz öyle bir nesilden geldik. Hissettiğim duyguların yeni nesle de aktarılması noktasında 3 yıl önce böyle bir fikir oluştu. Bundan sonra da devam eder diye düşünüyorum. Bence edebi sanatların şiir şahıdır. En tepe noktasıdır. Az ve özlü sözlerle kendimizi ifade edebilmek, duygularımızı, sevgimizi, hıncımızı, nefretimizi gösterebilmektir.

Whatsapp'tan yeni bir özellik daha! Whatsapp'tan yeni bir özellik daha!

BEN 5 YILDIR BAFRA’DA GÖREV YAPIYORUM

Gerçekten harika bir duygu. Ozan geleneğinden gelen bir kültüre sahibiz. Ama şiir söyleyen, bunları türkülerle dile getirenlere de aşık deriz. Şiirin temelinde bence aşk vardır. Şiir aşkın ifadesidir. Bu nedenle gerçekten bulunmaz bir değer diye düşünüyorum. Bu milletinde aşka dair söylediği o kadar güzel sözler var ki, bunu şiirlerde ve türkülerde bulabiliyoruz. Ben 5 yıldır Bafra’da görev yapıyorum. Artık son günlerim, kararname yakın. Ben öncelikle sizlere veda etmek istiyorum. Her şey için teşekkür ediyorum. Allah’a ısmarladık.

BENİM İÇİN UNUTULMAZ
Bafra'da geçirdiğim süre boyunca, bu güzel ilçenin kültürel zenginliğine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duydum. Bafra halkının misafirperverliği ve sıcaklığı, burada geçirdiğim yılları benim için unutulmaz kıldı," dedi.
Şiir dinletisi ve yarışma programı, ilçenin yetenekli şairlerinin eserlerini sergilemesi ve dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatmasıyla devam etti. Yarışmada dereceye giren şiirler, jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendirilerek ödüllendirildi.
Kaymakam Ertürkmen'in izin süresine ayrılacağı, bu izin süresinde yeni görev yerinin belli olacağı ve daha sonra yeni görev yerinde devlet hizmetlerine devam edeceği belirtildi.

Editör: Tahsin Kurumahmut