Bafra Haber

Otomobil almak isteyenler dikkat. Son 13 gün kaldı acele edin

İkinci el otomotiv piyasasında yaşanan durgunluk sürüyor. Bu durgunluğun en büyük nedeninin, alıcıların tercihini sıfır araçlardan yana kullanması olduğu belirtilirken, araç almayı düşünenler için dikkat edilmesi gereken önemli bir durum ortaya çıktı.

Abone Ol

13 gün sonra araçlarda güvenlik paketi zorunlu hale gelecek. Bu durum, galericilerin mevcut araçlarını hızla satmak için kampanyalar düzenlemesine yol açtı. Ay sonuna kadar bu kampanyaların süreceği tahmin ediliyor, uzmanlar ise Eylül ayında sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 10-15 oranında bir artış bekliyor.

Güvenlik paketinin zorunlu hale gelmesine sayılı günler kala, sıfır otomobil kampanyalarında artış yaşanıyor. 31 Ağustos’tan itibaren, kör nokta uyarı sistemi, park sensörü ve geri görüş kamerası gibi güvenlik donanımları olmayan araçlar satışa sunulamayacaktır.

13 GÜN KALDI!

Galerilerde şu anda bu özelliklere sahip olmayan otomobiller hala bulunuyor. Aslında, düzenlemenin son tarihi 7 Temmuz'du. Ancak güvenlik paketi olmayan araçların bayilerin elinde kalması nedeniyle süre uzatıldı.

"SIFIR ARAÇLARDA İKİ HAFTA BÜYÜK KAMPANYALAR BEKLİYORUZ"

Galeri sahibi Halil Güçlü yaptığı açıklamada "12-13 güne girdik. Artık bu da bayilerin stoklarını eritmeleri için son fırsatlar olduğunu gösteriyor. Bu önümüzdeki iki hafta o yüzden sıfır araçlarda büyük kampanyalar bekliyoruz" dedi.

İKİNCİ ELDE DE FİYATLAR DÜŞTÜ

Sıfır araçlardaki kampanyaların etkisiyle uzun süredir durgun olan ikinci el piyasasında da hareketlilik yaşandı. Fiyatlar düştü ve galeriler indirimler yapmaya başladı.

"FİYATLAR YÜZDE 10-15 YÜKSELEBİLİR"

Zorunlu güvenlik paketine sahip sıfır araçlar piyasaya girdikten sonra, sıfır otomobil fiyatlarının yüzde 10-15 oranında artması ve bu artışın ikinci el araçlara da yansıması bekleniyor.

Otocenter Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kayatuzu da "Zorunlu güvenlik paketinde olmayan araçlar kampanyalı olarak satılmaya devam ediliyor. Araç almak isteyenlerin bu fırsat olan rakamlardan yararlanmalarını tavsiye ederim" dedi.