Samsun'da 2. İş Mahkemesi, TES-İş Sendikasına kayyım atanmasına hükmetti. TES-İŞ Sendikası Samsun Şubesine, mahkeme kararı doğrultusunda 15 gün içinde kayyım atanması bekleniyor.

Samsun'da geçtiğimiz yıl temmuz ayında yapılan Tes-İş Sendikası olağanüstü seçimleri mahkemelik oldu. Mahkeme açılan davada, sendikaya kayyım atanmasına hükmetti.

Bafra Öğretmenevi’nde 15 Temmuz Mesajı Bafra Öğretmenevi’nde 15 Temmuz Mesajı

MAHKEMEDEN KAYYIM KARARI ÇIKTI
Eski Sendika başkanı olan Gökay Özdal, temmuz ayında gerçekleşen olağanüstü seçimi kaybettikten sonra, Samsun 2. İş Mahkemesine dava açarak olağanüstü seçimin usullere uygun yapılmadığını iddia etti. Mahkeme ise dava kapsamında 29 Mart 2024 tarihinde aldığı karar ile seçimi iptal etti. Sendikanın yeni yönetimi ise bu karar sonrası istinafa başvurdu. Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 8. Hukuk Dairesi ise istinaf başvuru ile ilgili Samsun 2. İş Mahkemesi'nin seçimin iptaline yönelik kararını onayarak, Tes-İş Sendikası Samsun Şubesine kayyım atanmasına hükmetti. samsunkenthaber

DAVACI ESKİ BAŞKAN AÇIKLAMA YAPTI
Yapılan olağanüstü seçimin usulüne uygun yapılmadığı gerekçesi ile dava açarak kazanan eski Başkanı Gökay Özdal ise yaptığı açıklamada, mahkemenin sendikaya kayyım ataması yönünde karar verdiğini belirterek şöyle konuştu:
"Bu sendika hepimizindir,  hiç kimsenin babasının çiftliği olmadığı gibi üyelerinin demokratik iradesini hiçe sayanların hiç değildir. Bir emekçinin haklarını almak için verilen kavgadan ve onların çocuklarını hayata daha güçlü daha dirençli büyütmek için verilen katkıdan, onurla kazanılmış bir ekmeğin mutuluğundan, bir hak mücadelesi kazanmış olmanın gururundan başka ne bırakılabilir ki bu dünyada. Biz hak sahibi değil görev ve sorumluluklarımnızın sahibiyiz. Bu duygu ve düşüncelerle kendi hakkına sahip çıkmayan başkalarının hakkına hiç sahip çıkamaz. Süreç Yargıtaya taşınırsa ve onanması halinde seçimler yeniden yapılacaktır." dedi.

kAYNAK:Kent Haber

Editör: Tahsin Kurumahmut