Mersin

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başladı

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ve KOSGEB Mersin Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle girişimcilik eğitimi alarak kendi işini kurmak isteyenlere yönelik 30 bin lira hibe destekli “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nin birincisi...

Abone Ol

Mersin ESOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk etapta 30 girişimcinin eğitime tabi tutulduğu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin açılışına Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer de katıldı. Birlik konferans salonunda verilen eğitimin açılışında konuşan Dinçer, Türkiye’nin ve Mersin’in en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirtti. İşsizliğin çözüm adresinin girişimcilik olduğunu ifade eden Dinçer, açılan uygulamalı girişimcilik eğitimine binin üzerinde başvuru yapıldığını kaydetti. Katılımcılara seslenen Dinçer, “İlk etapta 30 kişi eğitime tabi tutulacak. Sizler bu 30 kişinin içerisinde yer alan, girişimcilik fikri öne çıkan şanslı kişilersiniz. Başvurunun fazla olması nedeniyle ikinci etap çalışmalarımız hemen ardından devam edecek. Daha sonra ise bu kurslarımızı ilçelere yayacağız” dedi.

Türkiye’de genç nüfusun çok fazla, istihdam alanının ise çok dar olduğuna işaret eden Dinçer, “Onun için iş fikirlerine ihtiyaç var. Sizler kafanızdaki iş fikrinizi hayata geçirmek için buradasınız. Bizler de iş fikrinizi hayata geçirme yönünde karşınıza çıkan engelleri aşmanıza yardımcı olmak için buradayız. Bu yol güllük gülistanlık bir yol değil. İşyerinizi açtığınız andan itibaren karşınıza sorunlar çıkacak. İlk etapta mali konular, ardından ise planlama geliyor. İyi bir planlama yapmazsanız batarsınız. Bugün Mersin’de bir yılda 5 bin 200 işyeri açılırken, 4 bin 900 işyeri kapanıyor. Çünkü planlama yapılmadan işyeri açılıyor. Anadan babadan kalma bilgilerle işyerleri yönetilmek isteniyor. Oysa artık rekabet çok kızıştı. Büyük AVM’ler sokak aralarına kadar girdi. Onun için iyi planlama yapmanız, kaliteli ürün üretmeniz ve iyi pazarlama yapmanız gerekiyor. Bunları yapamazsanız ayakta kalma şansınız çok zayıftır” diye konuştu.

Refah seviyesi yüksek bir toplum yaratılması için girişimci sayısının arttırılması gerektiğinin altını çizen Dinçer, “Eski köye yeni icat getirecek, taşın altına elini sokacak girişimciler istiyoruz. Bizler kurum olarak girişimci sayısını arttırmak, ekonominin çarklarına yeni bireyler yetiştirmek için üzerimize düşeni yapıyoruz. Düzenlediğimiz bu eğitimlere katılan girişimcilerimizin büyük bölümünün istihdama katılacağı inancını taşıyoruz. Artan işsizliğin çözüm anahtarı girişimciliktir. Sizlerden çıkacak iş fikirlerinin hayata geçirilmesiyle ekonomin çarkları dönecek, refah seviyemiz artacak, işsizlik adım adım çözülecektir” ifadelerini kullandı.