Samsun'da deprem olur mu? sorusu sıkça soruluyor. Samsun'un kaçıncı derece deprem bölgesinde olduğu belli oldu. Deprem haritasında diri fay hatlarının geçtiği şehirlerin listesi güncellendi. İşte Samsun'un üzerinde bulunduğu fay hatları.

Son yıllarda yaşanan depremler şehirlerde panik havası estirirken, Samsun'un da aralarında bulunduğu bir çok ilde, fay hatları listesi güncellendi. Hangi şehirler birinci derece, hangi şehirler ikinci derece deprem bölgesinde sorusunun cevapları haberimizde.

İŞTE DEPREM RİSKİ TAŞIYAN İLLER LİSTESİ

AK Parti Bafra İlçe Teşkilatı bayramlaştı AK Parti Bafra İlçe Teşkilatı bayramlaştı

Birinci derece deprem riski taşıyan iller
İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale, Siirt.

İkinci deprem riski taşıyan iller
Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun,(Ladik Havza,kavak) Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı, Çorum.

Üçüncü derece deprem riskli iller
Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun,(Bafra,19 Mayıs,Alaçam,Yakakent) Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana,  Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

En az deprem riski taşıyan iller
Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman

Editör: Tahsin Kurumahmut