Kızılırmak sedde kıyısı boyunca 4 parselden oluşan 310.106,67 m²’lik alan üzerine Karadeniz bölgesinin en büyüğü olma özelliğine sahip Bafra Millet Bahçesi’nin Aralık sonuna kadar tamamlanması için yoğun çaba harcanıyor.

Bafra Belediyesi’nin de proje başlangıcından itibaren üzerinde hassasiyetle durduğu projede koşu, bisiklet ve yürüyüş yolları imalatı devam ediyor. Altyapı imalatları tamamlanmak üzere. Çocuk oyun grupları fitness sahaları montaj imalatları başladı. Diğer tüm bahçe oturma grupları, salıncak, masa tenisi gibi içeriklerin çelik ve ahşap imalatlar sevkiyat ve montajları sürüyor.

15 adet iş makinasın görev aldığı Bafra Millet Bahçesi çalışmalarında, mevcutta 48 kişilik şantiye personel sayısının 70 kişiye çıkarılacağı bildirildi.

Bafra Çocuk Şenliğine Hazırlanıyor Bafra Çocuk Şenliğine Hazırlanıyor

Birçok aktiviteyi içerisinde barındırarak Bafra’ya nefes aldıracak Millet Bahçesi proje çalışmalarını yerinde takip ederek şantiye şefi Erdinç Vural’dan bilgiler alan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Daha çok yeşil” anlayışı doğrultusunda başlatılan ve Karadeniz Bölgesinin en büyüğü olma özelliğine sahip Millet Bahçemizde gelinen noktayı gurur ve heyecanla takip ediyoruz. Her şeyin en güzeline layık Bafra’mızda Millet Bahçesi en gözde ve en kıymetli projelerinden biri. Projemizin hizmete başlamasıyla birlikte Kızılırmak Sedde Boyu bambaşka bir kimliğe bürünecek ve ilçemizde dört mevsim sosyal yaşam alanı oluşturulmuş olacak. Ülkemizin dört bir yanında halkımızın hizmetine sunulan Millet Bahçelerinin en özellerinden bir tanesi de Bafra’mıza yapılıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen, katkı sunan herkese ilçem adına bir kez daha kalbi teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Açık alanı içerisinde ise; 1.145 m²’lik Çocuk Oyun Alanı, 3.352 m²’lik Çocuk Oyun Köyü Alanı, 368 m²’lik Fitness Alanı, 7.256 m²’lik Biyolojik Gölet Alanı, 850 metre uzunluğunda Bisiklet Yolu Parkuru, 1.104 metre uzunluğunda Koşu Yolu ve 920 m²’lik Güreş Meydan Alanı ve oturma alanları yer alacak Bafra Millet Bahçesi, ilçenin sosyal yaşantısına farklı boyutlar kazandırarak başlıca uğrak yeri hali olma özelliği taşıyacak.

Editör: Haber Merkezi