SAMSUN'DA SAKATAT VE BOYA TESPİTİ

Samsun'da birçok firma uygunsuz ürünlerle gündeme geldi. Tekkeköy'de Çaysan Gold markalı çayda gıda boyası bulundu. Çarşamba'da Ramazan Usta markalı köftede sakatat tespit edildi. Aynı ilçede Yazıcıoğlu markalı lor peynirde ise nişasta bulundu. Ayrıca, Vezirköprü'de bir işletmede satılan köftede taşlık, Bafra'da ise kaşar peynirinde bitkisel yağ kullanımı tespit edildi.

Bafra’da Paradok Tar. ve Hayv. San Tic.Ltd.Şti firmasına ait kaşar peynirinde ise “bitkisel yağı tespiti” uygunsuzluğu olduğu belirtildi.

ORDU'DA BAL VE TEREYAĞI SKANDALLARI

Ordu'da da birçok firmada uygunsuzluk saptandı. Gürgentepe'deki İsmail Şirin firmasının balında, çeşitli kimyasal değerlere uymadığı belirlendi. Fatsa'daki bir diğer firmada süzme balda C4 şekeri oranı uygunsuz çıktı. Ünye'de ise tereyağlarında bitkisel yağ tespiti yapıldı. Ayrıca, Kabataş'taki bir tereyağı markasında süt yağı dışında başka yağlar bulundu.

AMASYA'DA YÜKSEK NEMLİ TEREYAĞI

Amasya'nın Suluova ilçesinde, Murat Özzengin Mandıracılık'a ait tereyağında yüksek nem oranı tespit edildi. Bu durum, ürünün kalitesinin düşük olduğunu gösteriyor.

Samsun’un Eski Valisi Merkeze çekildi. Samsun’un Eski Valisi Merkeze çekildi.

Editör: Haber Merkezi