Tüm araçlarda zorunlu olacak

8 milyon aracın 713 milyar liralık akaryakıt tüketimi dijital olarak izlenecek. Yeni sistemle birlikte elle plaka girişi yapılması mümkün olmayacak ve bu, usulsüz akaryakıt fişi düzenlemelerinin önüne geçerek vergi kayıplarını engelleyecek. Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), 1 Ocak 2025'ten itibaren zorunlu hale gelecek. Ticari araçlar için uygulanacak bu sistemde, bireysel araç sahipleri ise gönüllü olarak katılım gösterebilecek.

FİYAT DETAYLARI BELLİ OLDU

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi için en çok merak edilen konulardan biri, fiyatların ne olacağıydı. Taşıt Tanıma Birimi (TTB) fiyatı, 1 adet için 1.810 TL (KDV hariç) olarak belirlendi. Bu bedel, taşıt sahiplerinin yetkili firmalara yaptıracağı montaj hizmetini de kapsıyor.

ÖDEMELER DARPHANE ÜZERİNDEN YAPILACAK

Montaj hizmeti bedeli ve diğer ödemeler, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi olan www.utts.gov.tr üzerinden belirtilen banka hesabına yapılabilecek.

ZAM ORANI Yİ-ÜFE’YE GÖRE BELİRLENECEK

2024 yılı için belirlenen bu birim fiyatlar, 2025 yılı ve sonrasında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranına göre artırılacak ve yeni fiyatlar her yılın başında yürürlüğe girecek.

Terör bağlantısı nedeniyle Bafralı bir kişinin mal varlığı donduruldu Terör bağlantısı nedeniyle Bafralı bir kişinin mal varlığı donduruldu

Editör: Haber Merkezi